abonneren

New York niet blij met nieuwste deel GTA-reeks

De stad New York is verontwaardigd dat het wordt gebruikt in het nieuwste deel van de controversiƫle gamereeks Grand Theft Auto.
In de trailer voor de nieuwste aflevering zijn het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en het reuzenrad op Coney Island te zien.

Een woordvoerder van burgemeester Michael Bloomberg heeft publiekelijk bekendgemaakt dat zijn baas geen enkele videogame goedkeurt waarin het doden of verwonden van politieagenten met punten wordt beloond. Bloomberg wil niet dat gamers de stad New York zien als een plek waar activiteiten die normaal zijn in GTA ook normaal zijn in het echt. Bloomberg benadrukt dat sinds hij burgemeester is het aantal moorden met 28 procent is gedaald.

Politiecommissaris Raymond Kelly vindt games die geweld verheerlijken weerzinwekkend, hoe ver gezocht die games ook zijn. Waarom hij dan wel televisieprogramma's die politieachtervolgingen en gewelddadige arrestaties laten zien, steunt met videomateriaal afkomstig van de politie zelf is niet helemaal duidelijk.


Trailer: YouTube

Bron: wcbstv.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie