abonneren

Network Solutions voor de rechtbank gesleept

Een juridisch kantoor in Los Angeles heeft namens zoekmachine-expert Chris McElroy een rechtszaak aangespannen tegen domeinregistrant Network Solutions. Dit bedrijf zou tijdelijk domeinnamen gijzelen waar door potentiƫle klanten op gezocht wordt.Klanten die zoeken naar de beschikbaarheid van een .com-domein zullen merken dat na de zoekopdracht het domeinnaam voor een periode van vier dagen 'gekaapt' is door Network Solutions.
Network Solutions zegt dit als een dienst voor klanten te doen, zodat het domeinnaam niet snel door een kaper kan worden geregistreerd, maar klanten zien dit anders: het domein is namelijk niet meer bij een andere domeinregistrant te registreren. En laat Network Solutions nu net een hoger-dan-gemiddelde geldbedrag vragen voor registratie dan zijn concurrenten...

Het registreren van een domein voor vier dagen is mogelijk door gebruik te maken van de afkoelperiode die ICANN op websites heeft gezet. Klanten die een website kopen, hebben vijf dagen om zich te bedenken en eventueel het domein weer in te ruilen. Network Solutions misbruikt deze afkoelperiode om domeinen voor korte tijd te registreren. De ICANN zelf is niet blij met de ontwikkelingen en is serieus van plan de afkoelperiode te schrappen, gezien de lage registratiekosten voor een jaarcontract (ca $6.99). Een ander alternatief is het vragen van een klein geldbedrag, $0.25, voor het annuleren van een domein. Zo zou het voor bedrijven die honderden of duizenden domeinen per dag 'gijzelen' ineens erg onaantrekkelijk worden.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie