abonneren

Nettowinst Seagate neemt met 83 procent af

Ook Seagate heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd en het is duidelijk dat het bedrijf een enorme klap heeft gekregen door de economische crisis. De nettowinst is met maar liefst 83,1 procent afgenomen en daarmee volgt Seagate branchgenoten als EMC, Imation, QLogic en Sun.Over het derde kwartaal heeft Seagate maar liefst $3 miljard dollar minder aan omzet binnengehaald. Dat is 8.2 procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toch zijn er meer drives verkocht; de verkoopprijs van deze drives ligt echter inmiddels een stuk lager.
Hierdoor zakte de nettowinst van $350 miljoen naar $60 miljoen. Wanneer er een aantal boekhoudkundige wijzigingen worden doorgevoerd wordt de nettowinst opgekrikt naar $71 miljoen.

De grote baas van Seagate, Bill Watkins, heeft inmiddels bevestigd dat de komende kwartalen geen pretje zullen worden. Hij verwacht echter dat Seagate stevig genoeg in zijn schoenen staat om de crisis de baas te kunnen. Voor het volgende kwartaal verwacht Seagate tussen de $60 en $80 miljoen te verdienen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie