abonneren

Netscape definitief verleden tijd

AOL trekt de stekker uit Netscape, de legendarische browser waarmee ruim tien jaar geleden de meeste internet gebruikers surfden. Het bladerprogramma wordt bijgewerkt tot 1 februari. Netscape kwam in 1994 voort uit de oerbrowser Mosaic, maar leek al snel niet bestand tegen de concurrentie met Internet Explorer. AOL nam het merk en de technologie over, waarna het bladerprogramma grotendeels werd verwaarloosd.

Op basis van de vrijgegeven broncode van Netscape besloot een groep vrijwilligers onder de naam Mozilla de browser verder te ontwikkelen, met als resultaat de enorm succesvolle Firefox. Nog niet zo lang geleden blies AOL de Netscape Navigator weer nieuw leven in, zij het als variant van Firefox.

AOL raadt gebruikers aan om over te stappen op Firefox, desnoods in combinatie met het Netstripe thema.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord