abonneren

Netscape-browser gaat weer 'Navigator' heten

In een wanhopige poging om terug te keren naar zijn glorierijke verleden heeft Netscape besloten om zijn browser - die in 2005 door America Online uit de dood werd herrezen - met ingang van versie 9.0 weer de naam 'Navigator' te geven. Zoals werd verwacht is Netscape Navigator 9 nauw geïntegreerd met America Online's nieuwe Netscape.com site.
Op de site - die goed van Digg.com is afgekeken - kunnen bezoekers zelf nieuwsberichten aanleveren, reageren op andermans nieuwsberichten en stemmen op hun favoriete berichten. In de nieuwe Navigator zit een ‘Friends' Activity'-sidebar en tracker waardoor de gebruiker snel kan zien welke berichten en reacties op de site zijn geplaatst.

Net als de vorige versie is Netscape Navigator 9 gebouwd bovenop Mozilla's Firefox-browser. Navigator 9 kan elke extensie draaien die compatibel is met Firefox 2.0. Hierdoor heeft de gebruiker een grote hoeveelheid applicaties tot zijn beschikking waarmee hij de browser kan personaliseren. America Online heeft wel de optie om webpagina's als Internet Explorer te renderen verwijderd. Ontwikkelaars hebben de ‘stop'- en ‘reload'-knoppen gecombineerd en de ‘throbber' uit Netscape 7 weer teruggebracht.

Netscape hoopte eerst dat zijn browser gezien zou worden als een vriendelijkere en veiligere versie van Firefox. De browser werd echter nooit zo populair als Firefox. Het lijkt er op dat Netscape nu zijn nieuwe browser positioneert als een desktopapplicatie voor de site Netscape.com in plaats van als een alternatief voor Firefox of Internet Explorer.

Netscape Navigator 9 is cross-platform en draait onder Windows, Mac OS X en Linux.


Website: browser.netscape.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord