abonneren

Netflix komt met universele Windows 10-app

Netflix komt met een universele app voor Windows 10, die hetzelfde onderliggende framework heeft als de mobiele app en de Xbox-app. Die laatste twee worden echter pas later uitgebracht. Nieuw in de app is onder andere ondersteuning voor Cortana.
Netflix is daarmee één van de eerste grote apps die echt universeel is. Een aantal andere ontwikkelaars zoals Facebook zijn daar inmiddels ook mee bezig.

Universeel besturingssysteem

Windows 10 is een universeel besturingssysteem, wat betekent dat apps deze code gebruiken om zowel op de desktop als op mobiele apparaten en de Xbox One te draaien. Op die manier hoeven ontwikkelaars maar één app te bouwen en te onderhouden, wat uiteindelijk moet zorgen voor meer applicaties op Windows 10.

Html5

De Netflix-app heeft zo'n framework, die is gebaseerd op Javascript. De video's zijn te bekijken via html5, wat voor Netflix makkelijker te implementeren is omdat het die code ook gebruikt voor web-video's.

Ondanks dat Netflix dezelfde code gebruikt voor de mobiele app, volgt die laatste pas 'later'. Netflix wil niet zeggen wanneer dat precies is, of waarom de app later volgt.

Cortana-integratie

De app lijkt op het eerste gezicht redelijk veel op de bestaande app die nu al in de Store te downloaden is, al blijft deze applicatie werken als je 'em even minimaliseert. Nieuw is dat je Cortana kunt gebruiken om films en series te starten, zowel vanuit de app als vanaf het startscherm. Cortana kan daarnaast worden ingezet om je herinneringen te sturen wanneer er nieuwe afleveringen zijn van de serie die je kijkt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: universele apps voor windows, Cortana, Windows