abonneren

Netburst dood? Celeron overgeklokt tot 8,1 GHz!

Intel is met de introductie van de Core-architectuur geheel van de oude Netburst-architectuur afgestapt. Toch blijkt deze architectuur ergens goed voor: overklokkers hebben een oude 3,2 GHz Celeron 352 weten over te klokken tot 8,1 GHz!De overklok is helaas net geen record, maar wel de één na hoogste klokfrequentie ooit geregistreerd in de HWBot CPU-Z-lijsten. Het overklokken van de Celeron is gebeurd op initiatief van Alternate België, dat het Madschrimps-overklokteam (Blind en Massman) had uitgenodigd. Zij wisten de Celeron over te klokken tot 8116 MHz.
Hiervoor gebruikten ze een Asus P5B Premium en een forse pot vloeibare stikstof uit het lab van overklokker K|ngP|n.

Ook zonder vloeibare stikstof bleek de Celeron-chip tot verbazingwekkende prestaties in staat. Met luchtkoeling haalde de processor 5,7 GHz (stabiel) en met een phase change cooler 7 GHz.

Uiteraard moest er wel redelijk wat getweaked worden in het bios om de processor op 8,1 GHz te krijgen. De multiplier is ongewijzigd (24x), maar de frontside bus is van 133 MHz naar 338,17 MHz overgeklokt. De cpu-voltage is van 1,3 naar 1,9 volt opgeschroefd.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie