abonneren

Netbooks met AMD Ontario al begin 2011

Meestal duurt het enige tijd na het verschijnen van nieuwe processoren, voordat er ook daadwerkelijk nieuwe computers en laptops in de winkelrekken liggen. Met de nieuwe AMD Ontario lijkt het behoorlijk rap te gaan.Meestal duurt het enige tijd na het verschijnen van nieuwe processoren, voordat er ook daadwerkelijk nieuwe computers en laptops in de winkelrekken liggen.
Met de nieuwe AMD Ontario lijkt het behoorlijk rap te gaan.

Grote notebookmerken als Acer, Asus en HP hebben netbooks en ultra-dunne notebooks in de planning die AMD's nieuwe energiezuinige Ontario-apu gebruiken. Een apu is AMD's aanduiding voor een combinatie tussen een cpu en een grafische processor (gpu). AMD duidt de technologie voor deze gecombineerde processor ook wel met de mooie naam Fusion aan.

De serieproductie van de Ontario-apu start in december. Volgens Digitimes mogen we de eerst producten met de nieuwe Ontario al begin 2011 verwachten. De bijbehorende chipset is speciaal voor netbooks ontworpen, met eigenschappen als een lage prijs, laag energiegebruik en lage warmteontwikkeling. De sterke troef van AMD zijn de grafische capaciteiten, die de prestaties van de Intel Atom ruimschoots overtreffen. Zo zijn de prestaties van huidige netbooks met een AMD-processor, zoals de Acer Inspire One 521, al bijzonder indrukwekkend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie