abonneren

Netbooks krijgen groter scherm

Ondanks dat Intel en Microsoft volhouden dat ze geen netbooks willen met schermen groter dan 10 inch, denken de fabrikanten van de apparaten daar anders over. Zij verwachten dat 10- en 12-inch netbooks het meest verkocht zullen worden in 2010.Het optrekken van de schermgrootte tot 12 inch, zal de gemiddelde verkoopprijs van netbooks die gebaseerd zijn op Intel Atom processors, opdrijven tot ronde 500 tot 600 euro. Zo komen ze dichterbij de prijs van goedkopere ultra-dunne notebook, die door de krachtigere Amd Turion of Intel Pentium processoren worden aangedreven.
De prijs gaat niet alleen omhoog vanwege het grotere scherm, maar ook door het gebuik van discrete grafische chips.

Het grote voordeel van een groter scherm is het grotere aantal pixels waardoor de apparaten een stuk werkbaarder worden. Ook laat een groter scherm een zogenaamd full-size toetsenbord toe, wat de bruikbaarheid  van de apparaten ook aanzienlijk verbeterd.

Ook Google richt zich met het Chrome OS besturingsysteem op netbooks grotere schermen voor volwaardige werkruimte en een bruikbaar toetsenbord.

De nieuwe generatie netbooks met het Intel Pine Trail platform net als net Nvidia ion 2 platform zijn allemaal geschikt voor discrete graphics en dus significant betere video-prestaties. De netbooks die nu al een 12-inch scherm hebben hebben vaak een betere grafiche chip bijvoorbeeld de Nvidia Ion (Geforce 9400M). Zelf hebben ze soms zoals bijvoorbeeld de Asus Eee Pc 2101n een dual-core Atom, die helemaal niet bedoeld zijn voor netbooks.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: