abonneren

Netbooks gaan vaker stuk dan laptops

Uit onderzoek blijkt dat netbooks sneller defect zijn dan reguliere laptops. SquareTrade, een onafhankelijk garantiebureau, heeft voor het onderzoek de gegevens geanalyseerd van 30.000 laptops en netbooks. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een derde van de laptops binnen drie jaar defect is, terwijl netbooks een 20 procent hogere kans hebben om binnen dezelfde termijn defect te gaan.

Laptops gaan vooral defect door fouten in de hardware (20 procent) en minder door ongelukjes (10 procent). Opvallend is dat netbooks, die toch meer risico lopen op ongelukken omdat ze vaker worden meegenomen, ook vaker kapot gaan door hardwarefouten. Netbookdefecten bleken in het onderzoek zelfs 20 procent hoger te liggen dan defecten bij reguliere laptops. De kans dat een netbook over een periode van 3 jaar defect raakt is 25 procent.

Asus Eee PC's en Toshiba laptop/netbooks bleken het meest betrouwbaar. Acer, Gateway & HP waren minder betrouwbaar. Enige punt van kritiek op het onderzoek is dat netbooks pas twee jaar bestaan, dus de "periode van drie jaar" moet met een korrel zout worden genomen aangezien in het eerste jaar niet eens informatie beschikbaar was.

Netbooks, budgetvriendelijke mini-laptops veelal zonder cd/dvd-drive, zijn momenteel erg populair. In Nederland doen vooral Asus, HP, Acer en Samsung het goed.

Via Portablegear.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord