Nest komt met Cam Outdoor buitencamera

Nest heeft een nieuwe beveiligingscamera aangekondigd die specifiek voor buitengebruik bedoeld is. De camera neemt beeld op in full-HD, en heeft onder andere een bewegingssensor.

Het is het eerste nieuwe product van de domoticafabrikant sinds het bedrijf zijn Nest Cam vorig jaar uitbracht. De Nest Cam Outdoor lijkt in veel opzichten op de bestaande beveilingscamera, al is hij waterdicht zodat hij net kan worden.
 

Beelden streamen

De camera kan beelden streamen in een 1080p-resolutie op 30 fps, met een maximale kijkhoek van 130 graden. Om een beetje aan databundels te denken is het ook mogelijk om in een lagere resolutie te streamen.
 

Bewegingssensor

Net als de eerste Nest Cam heeft de Cam Outdoor een bewegingssensor waardoor je een notificatie kunt krijgen als de camera beweging detecteert. Nest zegt dat het een slim algoritme gebruikt om te detecteren of er een mens in beeld is, of bijvoorbeeld een dier of een ander bewegend object. Dat was in onze eerste review van de Nest Cam wel een minpunt, want de bewegingssensor stond regelmatig zo gevoelig afgesteld dat je constant meldingen krijg bij iedere keer dat zelfs maar je lamp uit ging.

Lees hier ook onze review van de originele Nest Cam.
 

Bekabeld

De Cam Outdoor moet het buitenhuis beter kunnen volhouden, maar heeft zijn stroom wel via de normale elektriciteit nodig. Dat betekent dat je een flinke kabel langs je muur op moet trekken om de camera te beveiligen. Volgens Nest is de kabel ook bedoeld om te zorgen dat niemand de camera steelt. De camera is net als de binnenshuiscamera vast te maken met een magnetische grondplaat die aan de muur te schroeven is, of via de magnetische onderkant van de camera zelf.
 

Cloudopslag

Beelden van de camera zijn live te streamen (wat alleen over wifi en niet via ethernet kan), maar als je ze wil opslaan moet dat op de (Amerikaanse) servers van Nest. Het is niet mogelijk beelden lokaal of op een eigen NAS op te slaan. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het verdienmodel van Nest, want je moet 10 euro per maand betalen voor die opslag.

Prijs De camera komt eerst in Amerika uit, en komt pas over een half jaar naar Nederland. Wat de camera hier precies gaat kosten is nog niet bekend, maar in Amerika betaal je 199 dollar. Aangezien de dollar-euro-omrekening bij oudere Nest-producten vaak één-op-één gaat, is de kans groot dat de camera hier € 199,- gaat kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ip-camera, nest, beveiligingscamera, nest cam, outdoor camera, nest cam outdoor