abonneren

Nehalem komt op drie verschillende sockets uit

Intel's volgende cpu, de Nehalem, zal op drie verschillende sockets worden geïntroduceerd. DDe eerste socket is LGA1366 en deze is bedoeld voor de high-end-markt. Daarna komen er twee verschillende LGA1160-sockets die bedoeld zijn voor de mainstream-markt.De Nehalem op LGA1366 zal nog dit jaar worden geïntroduceerd (Q4) en gebaseerd zijn op de Bloomfield-core. Deze Nehalem krijgt vier cores en er kan maaréén processorsocket per systeem worden gebruikt.Er komen aanvankelijk drie Nehalem-modellen waarvan de snelste op 3.2 GHz zal draaien.
Overigens is dit bij lange na niet de maximale snelheid van Nehalem, maar Intel heeft weinig haast om snellere modellen te introduceren.

Volgend jaar introduceert Intel een aantal Nehalem-modellen gebaseerd op de Lynnfield/Clarksfield-core voor het goedkopere mainstream-segment. Deze modellen krijgen een afwijkende socket met 1160 pinnen. Ook de socket voor Nehalem met geïntegreerde grafische core (Havendale/Auburndale-core) krijgt 1160 pinnen, maar is niet dezelfde als die voor de normale Nehalem. Alle LGA1160-Nehalems zullen zowel als quadcore en als dualcore verkrijgbaar zijn.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie