abonneren

Negroponte: "Intel moet zich doodschamen"

De bedenker van het $100-laptop-initiatief Nicholas Negroponte vindt dat Intel zich diep moet schamen. Intel verkoopt zijn 'Classmate'-laptop voor onder de kostprijs om zodoende de $100-laptop te laten mislukken.
Het $100-laptop-initiatief is echter not-for-profit en bedoeld om mensen in onderontwikkelde landen te helpen om de stap te maken naar de digitale wereld.

Intel-baas Graig Barret spreekt de beschuldigingen van Negroponte tegen. Volgens Barret wil Intel helemaal niet het project van Negroponte dwarsbomen. Intel wil alleen een soortgelijk product op de markt brengen zodat de onderontwikkelde consument een keuze heeft.

Negroponte's grootste probleem is dat zijn goedkope laptop een processor gebruikt die wordt gefabriceerd door Intel's grootste concurrent AMD. Intel en AMD zijn verwikkeld in een moeilijk gevecht waar het er soms vals aan toegaat en Negroponte is daar de dupe van. Zo heeft Intel documentatie naar regeringen in onderontwikkelde landen gestuurd met de titel ‘The shortcomings of the One Laptop per Child approach' waarin Intel pleit dat zijn ‘Classmate' de betere keus is.

Landen kunnen tot het einde van deze maand hun bestellingen plaatsen voor de eerste lading $100-laptops. De laptop zal in het begin echter $176 per stuk kosten. Intel zegt dat het al duizenden bestellingen heeft ontvangen voor zijn $200-'Classmate'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord