abonneren

Negenjarige whizzkid ontwikkelt iPhone-applicatie

Terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenootjes nog aan het vingerverven zijn, schrijft de negenjarige Lim Ding Wen uit Singapore applicaties voor Apple's iPhone.Lim zit in de vierde klas van de lagere school. Sinds zijn tweede levensjaar gebruikt hij een pc.Hij kan applicaties schrijven in zes verschillende programmeertalen.Lim heeftal20 programma's geschreven.

Lims meest recente project is een applicatie voor de iPhone genaamd Doodle Kids. Met de applicatie kunnen iPhone-gebruikers digitaal vingerverven op het aanraakscherm van de smartphone. Door met de iPhone te schudden kan een tekening gewist worden. Doodle Kids is in twee weken tijd al 4.000 keer gedownload. Lim heeft de applicatie ontwikkeld voor zijn twee zusjes die drie en vijf jaar oud zijn.

Lim heeft zijn talent niet van een vreemde. Lims vader Lim Thye Chean, werkt bij een plaatselijk IT-bedrijf en schrijft ook applicaties voor de iPhone. Vader en zonen kijken elke avond naar de downloadstatistieken van Apple's App Store om te zien wiens applicaties het meeste zijn gedownload.

In zijn vrije tijd, wanneer hij niet programmeert, leest Lim boeken over programmeren. Lim is nu bezig een SF-game voor de iPhone te ontwikkelen genaamd Invader Wars.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie