abonneren

Neelie Kroes wil breedband voor iedereen

Gisteren heeft Neelie Kroes, sinds februari officieel verantwoordelijk voor de 'Digitale Agenda' in Europa, haar plannen onthuld. Met stip op één: ultra-snel internet, voor iedereen in Europa.Kroes streeft ernaar dat in 2013 iedereen toegang heeft tot breedband. In 2020 moet iedereen toegang hebben tot highspeed internet (30 Mbps).
Tegelijkertijd moet 50% van de huishoudens zich kunnen aansluiten op het supersnel internet van wel 100 Mbps.

Daarnaast wil ze digitale grenzen tussen landen gaan aanpakken - temeer daar die grenzen in de echte wereld steeds meer aan het verdwijnen zijn. Daarbij moet gedacht worden aan aan de telecom-markt en aan verschillen in copyright en consumentenrecht tussen de verschillende Europese lidstaten. Vooral dit punt is interessant, omdat er met name over het al dan niet legaal zijn van downloaden grote verschillen in Europa bestaan.

Ook wil Kroes de computervaardigheid van mensen verbeteren, zodat iedereen kan deelnemen aan de digitale maatschappij en staan ook interoperabiliteit tussen verschillende apparaten en applicaties, open platforms en standaarden hoog op haar agenda.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: