Nederlandse webdienst wil Outlook en MSN vervangen

De nieuwe Nederlandse web communicatiedienst Perzonae gaat de concurrentie aan met grote softwarebedrijven als Microsoft, Google en Apple. Vandaag lanceert Perzonae Unified Communications wereldwijd een nieuwe webdienst die het mogelijk maakt efficiënter te e-mailen, chatten en in een later stadium ook te bellen of te vergaderen via videoconferentie.

''We hebben uitgerekend dat een gemiddelde gebruiker van Perzonae elke dag 36 minuten bespaart. Op jaarbasis is dat vijftien dagen, een complete vakantie," stelt Chris Troost van Perzonae Unified Communications. Volgens oprichter en technisch hoofd Paul Sijben vormt de dienst het antwoord op de overdaad aan berichten en informatie die mensen via het Internet krijgen toegestuurd. Hij en zijn team denken dat Perzonae in de loop der tijd diensten als Outlook, Thunderbird, MSN, Hotmail en Gmail kan vervangen. ''Het waren juist onze frustraties bij het gebruik van die systemen die ons hiertoe hebben gedreven", legt Troost uit.

Perzonae denkt vooral kenniswerkers die graag nieuwe software uitproberen - de zogeheten lifehackers - als klant binnen te halen. Hun aantal wordt wereldwijd geschat op 50 miljoen. De nieuwe internetdienst werkt volgens andere principes dan de meeste andere softwareprogramma's. Het gaat uit van zones waarbinnen de gebruiker verschillende identiteiten kan aannemen. Bijvoorbeeld een zone voor werk, privé of sport en vrije tijd. Wie tijdens het werk niet gestoord wil worden door privé e-mails, chat-berichten of telefoontjes, zet die zone uit en kan die berichten later bekijken. Ongewenste berichten kunnen in zones worden opgevangen die zelden of nooit bekeken worden. Dat maakt een eind aan spamfilters of werkgevers die klagen over het e-mailen in de tijd van de baas.

''Je hoeft je bij ons maar op één computer, één keer aan te melden. Daarna doe je alles ineen. E-mailen, chatten en later ook bellen of vergaderen via videoconferentie. Het grote verschil met andere programma's is dat zij communiceren tussen computers onderling en wij van mens tot mens", legt Troost uit.

De webdienst is vanaf vandaag beschikbaar en kan gratis gedownload via de website www.perzonae.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: