abonneren

Nederlandse verkoop e-books gestegen in 2013

In 2013 zijn er ruim zestig procent meer Nederlandse e-books verkocht dan in het jaar daarvoor. Nederlandse boekenlezers kochten vorig jaar 1,95 miljoen digitale boeken, ten opzichte van 1,2 miljoen in 2013. In totaal zijn e-books goed voor ruim drie procent van de algemene boekenomzet, laat Boekblad weten.

Die groei valt Mathijs Suidman, manager digitale media van het Centraal Boekhuis, enigszins tegen. Het Centraal Boekenhuis distribueert vrijwel alle Nederlandse boeken. Suidman laat weten dat het cijfer zo laag is, omdat e-books over het algemeen goedkoper zijn. 

“Kijk je naar de afzet, dan maken e-boeken 4,6 procent van de A-boekenmarkt uit”, aldus Suidman tegen Boekblad. “Ik had verwacht dat het aantal sneller zou groeien, deels door de overtuiging dat de bibliotheken afgelopen oktober al zouden beginnen met het uitlenen van boeken.”

Het totale marktaandeel van e-books lijkt niet sterk te groeien, blijkt uit cijfers verzameld door NUtech. 4,1 procent van de boekenomzet in mei van het vorige jaar kwam uit e-books. Ruim één op de vijf online bestelde boeken is inmiddels digitaal, laat Suidman weten. Het aantal beschikbare e-books steeg van 19.230 naar 28.319. 

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord