abonneren

Nederlandse verfbeurt voor het Witte Huis

Het Nederlandse bedrijf Colorjinn maakt het mogelijk om het Witte Huis een opknapbeurt te geven. Paars, grijs of bruin, u kunt het exterieur van het gebouw uit 1800 naar eigen wens invullen.Om de inauguratie van Obama te vieren heeft het bedrijf vorige week de website colorjinn.com/whitehouse online gezet. Hierop kan iedereen het klassieke Witte Huis, dat laatst getaxeerd is op 380 miljoen dollar, een make-over geven. Klaar met virtueel verven? Dan kunt u de foto opslaan of versturen.

De ludieke applicatie is erg populair in Amerika, volgens Igor Asselbergs, CEO van Colorjinn. "De website is pas kort online, maar je ziet dat het overal opduikt. Bijvoorbeeld op weblogs en er wordt over getwitterd. De site is bedoeld om de Amerikanen te feliciteren, maar ook vanuit Nederland is er belangstelling." Mede daarom kondigt het bedrijf aan binnenkort ook typisch Nederlandse bouwwerken virtueel te laten pimpen. Over enkele weken kunt u wellicht de Erasmusbrug knalgeel kleuren, en maakt u het witte gemeentehuis van Den Haag pimpelpaars.

Het aanbieden van een website waarop een gebouw in te kleuren is, is Colorjinn niet vreemd. Het bedrijf bracht eerder Kleurchef.nl op de markt, een site waarop bouwprofessionals kleuren kunnen uitproberen op gebouwen. Ook website Kleurinspiratie.nl komt uit de stal van Colorjinn. Hier kunt u zelf een ruimte in huis van een nieuwe kleur voorzien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: