Nederlandse studenten ontwikkelen iGoogle kloon

© CIDimport

Nederlandse studenten ontwikkelen iGoogle kloon

Geplaatst: 9 oktober 2007 - 05:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:47

Redactie ID.nl

Wat Google, Netvibes en Pageflakes doen, kunnen wij ook, dachten drie Nederlandse studenten. Zij bouwden een Nederlandse variant van de persoonlijke startpagina's. Zo'n drie maanden geleden begon Tim van Gogh samen met twee andere studenten met het bouwen van ifeed.nl.

Wat Google, Netvibes en Pageflakes doen, kunnen wij ook, dachten drie Nederlandse studenten. Zij bouwden een Nederlandse variant van de persoonlijke startpagina's.

Zo'n drie maanden geleden begon Tim van Gogh samen met twee andere studenten met het bouwen van ifeed.nl. Ondertussen is een eerste testversie voor iedereen te bekijken en te gebruiken.

Wie ifeed bekijkt, ziet meteen de gelijkenissen met iGoogle of Netvibes. Overigens wil Van Gogh liever niet vergeleken worden met iGoogle. "Ik vind die site niet zo mooi. Ik vergelijk ons liever met Netvibes of Pageflakes."

Voor wie het principe van de persoonlijke startpagina à la Netvibes of iGoogle niet kent: met deze sites kunnen gebruikers een persoonlijke pagina maken die is opgebouwd uit modules. Voorbeelden van modules zijn een Nu.nl-nieuwsoverzichtje, een weersvoorspelling of een blokje met recent ontvangen hotmailberichten. Gebruikers kunnen zelf modules toevoegen en deze verschuiven over de pagina. De persoonlijke startpagina slaat wijzigingen automatisch op.

Volgens exact dit principe werkt ifeed. Met een belangrijk verschil: de ontwikkeling van de site bevindt zich nog in een prille fase. Zo hebben gebruikers op dit moment nog maar de keuze uit een klein aantal voorgeselecteerde modules. Van Gogh: "We gaan de komende tijd voortdurend uitbreiden."

Hyves

Eén van de modules die gebruikers binnenkort kunnen toevoegen is volgens van Gogh een Hyves-module. Die module toont onder meer de meest recente krabbels en ingekomen berichten van een gebruiker, zegt hij.

Hamvraag is overigens wat het bestaansrecht van ifeed is. Er bestaan immers al prima alternatieven. Van Gogh: "Wij komen met een Nederlandstalige variant, afgestemd op de Nederlandse markt."

Zien Van Gogh en zijn twee medeoprichters ook zakken met geld achter de horizon liggen? "We willen wel advertenties gaan plaatsen in een later stadium." In het begin is de site nog vrij van commerciële uitingen, zegt hij. Maar dat zal volgens hem veranderen als de site ‘echt staat' en er genoeg gebruikers zijn.


Meer over widgets en persoonlijke pagina's: Widget-war.
Bron: Emerce.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten