abonneren

Nederlandse spammer krijgt hoge boete

Een Nederlander, die ondanks vele waarschuwingen en veroordelingen ongevraagde reclame e-mails bleef sturen, heeft een hoge boete gekregen van de OPTA. Dan man is maar liefst veroordeeld tot het betalen van een kwart miljoen euro. De OPTA maakte de veroordeling gisteren bekend op haar website. De afzender van de mailtjes is het bedrijf Serinco Benelux, gevestigd in Alphen a/d Rijn.
Serinco heeft in vijf jaar tijd maar liefst 21 miljoen spamberichten verstuurd waarbij het reclame maakte voor een advertentiedienst.

De OPTA is de telecomwaakhond van Nederland, en ziet in Nederland toe op de handhaving van het wettelijke spamverbod. Het versturen van spam aan privépersonen is in ons land sinds 2004 verboden. Dit jaar is het spamverbod ook nog eens uitgebreid tot zakelijke e-mailadressen. Reclamemailtjes mogen daardoor niet meer ongevraagd worden gestuurd.

In 2005 werd de man door de OPTA al gewaarschuwd dat zijn praktijken illegaal waren. In 2007 werd er een inval bij de man gedaan waarbij er bewijsmateriaal in beslag werd genomen. Met onder meer dit bewijsmateriaal is de veroordeling tot stand gekomen. Volgens de OPTA gaat het om een van de hoogste spamboetes ooit voor een privépersoon in Nederland. De man heeft laten weten tegen de boete in beroep te zullen gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord