abonneren

Nederlandse Knol vraagt hoofdprijs aan Google

Knol Reinigingssystemen uit Dordrecht is door Google benaderd over de rechten op de domeinnaam Knol.com; de zoekgigant wil de domeinnaam graag overkopen voor hun Wikipedia-concurrent Knol. Daar heeft het een bedrag met vijf nullen voor over, maar dat vinden de Nederlanders niet genoeg.Knol Reinigingssystemen geeft aan de domeinnaam liever zelf te houden, tenzij Google een miljoen neertelt voor het domein.
Eigenaar Hilco Knol heeft toegegeven dat Google al een bedrag van vijf nullen heeft geboden, maar omdat het grootste deel sowieso ingepikt wordt door de belastingdienst wil Knol dat Google zijn bod verhoogt.

Er bestaat overigens geen twijfel of Hilco Knol recht heeft op het domeinnaam. Knol.com is al geregistreerd ver voordat Google zijn aankondiging van Knol deed en er is dus geen sprake van domeinspeculatie.

Leuk voor Knol Reinigingssystemen is dat de website sinds de introductie van Google's encyclopie drukbezocht wordt. Meer dan honderdduizend internetters zijn al per ongeluk op knol.com beland. Of het bedrijf hier ook vruchten van plukt is niet bekend.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: