abonneren

Nederlandse Hotmail misbruikt door Nigerianen

Nigeriaanse oplichters hebben een nieuw middel om geld los te peuteren bij onwetende internetgebruikers: Hotmail. Op nog onduidelijke manier hebben ze Nederlandse Hotmail-adressen weten te kraken en gebruiken dit voor een electronische bedelbrief.Bij recherchebureau Ultrascan hebben zich al meerdere Hotmail-gebruikers gemeld die niet meer in hun account kunnen omdat hun wachtwoord gewijzigd is. Alle personen in het adresboek van het getroffen Hotmail-account zijn gemailed met een verhaal dat de persoon in kwestie in Nigeria gestrand is, en zonder geld zit. Het mailtje luidt als volgt:

Beste vriend, Helaas al mijn geld is gestolen in het hotel waar ik verbleef, door een aantal gewapende rovers en sindsdien zit ik zonder geld en ik ben ook vanwege het geld uit het hotel. Dus ik heb alleen de toegang mijn e-mails, mijn mobiele telefoon werkt ook niet, zodat ik deze weg moet gebruiken
Kunt U mij Eur 2300 lenen, zodat ik de factuur van het hotel betalen en zo spoedig mogelijk kan terugkeren.
als mogelijk moet worden verzonden via Western Union.
Ik heb al gesproken met de manager van het hotel, laat het me van u horen, zodat ik kan zijn volledige naam en het adres waar u kunt het geld morgen sturen, indien mogelijk vandaag.
Ik wacht uw antwoord.
Bedankt
Harry Jansen

Bron: BRIGHT

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie