abonneren

Nederlandse digitale kiosk Blendle krijgt miljoeneninvestering

De New York Times investeert 3 miljoen euro in de 'digitale krantenkiosk' Blendle. De krant krijgt, samen met de Duitse investeerder Alex Springer, een belang van 23% in het bedrijf, dat nu internationaal wil uitbreiden.

Blendle is een website waar je losse kranten- en tijdschriftenartikelen kunt kopen voor slechts een paar cent per stuk. Gebruikers laden tegoed in hun portemonnee en kunnen zo met één muisklik een artikel kopen.

Uitbreiden naar buitenland

De site is sinds april actief in Nederland, en inmiddels zijn de meeste grote kranten en tijdschriften wel aangesloten bij Blendle. Het bedrijf zoekt echter naar internationale uitbreiding, want met de kleine Nederlandse afzetmarkt gaat het niet lukken om winst te maken. Inmiddels staan er al een aantal internationale tijdschriften in de kiosk, zoals The Economist.

NYT

Nu gaat Blendle ook samenwerken met de New York Times, dat samen met de Duitse investeerder Alex Springer 3 miljoen euro investeert in de start-up. Daarmee krijgt de krant een minderheidsbelang van 23% in het bedrijf. Het betekent ook dat de New York Times binnenkort ook te lezen is in de digitale kiosk, al is het nog niet bekend wanneer dat precies gebeurt.

Europese uitbreiding

Over 2 jaar moet Blendle in veel meer Europese landen beschikbaar zijn, zeggen oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankensteijn. Het is niet bekend welke Europese landen dat precies zijn, maar waarschijnlijk zullen er waarschijnlijk veel Duitse tijdschriften en kranten te koop komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Blendle, journalistiek