abonneren

Nederlandse casual gameportal grootste ter wereld

Het Nederlandse gamesportal SPIL GAMES, heeft het grootste netwerk ter wereld. Dit blijkt uit recente gegevens van comScore Media Metrix, een bedrijf gespecialiseerd in het meten van online bereik. Volgens de laatste cijfers zijn de internationale bezoekersaantallen van SPIL GAMES het afgelopen jaar met 75% toegenomen. Dit betekent dat het bedrijf in de lijst met grootste online gamebedrijven in één jaar tijd van de vijfde naar de eerste plaats is geklommen en nu andere vooraanstaande online gameportals achter zich laat.

De meest opmerkelijke cijfers zijn de bezoekersaantallen voor de Verenigde Staten, die dit jaar met maar liefs 269% zijn toegenomen, en de omzet die wereldwijd gezien met 125% is toegenomen. Hiermee laten ze concurrenten als Yahoo! Games en MSN Games achter zich. De groei in de Verenigde Staten van het afgelopen jaar staat niet op zichzelf; ook andere belangrijke regio's waar het bedrijf actief is namen exponentieel toe. De groei in Engeland bedroeg 113% en 52% meer Fransen bezochten de sites.

De doelgroepen waarop SPIL GAMES zich richt met haar gameportals zijn families (bestaande uit vrouwen van 20 jaar en ouder en hun kinderen van onder de 8), jonge tieners (de zogenaamde tweens, in de leeftijd van 8-15 jaar), en meisjes (van 8-12 jaar). De belangrijkste regio's waar SPIL GAMES op mikt zijn de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, en Nederland. In deze regio's genereert SPIL GAMES het grootste deel van de inkomsten. Het bedrijf werkt samen met adverteerders uit de hele wereld, door verschillende advertentiemogelijkheden te bieden en advergames te plaatsen.


Website: www.spilgames.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie