abonneren

Nederlandse artiesten eisen heffing op harde schijven

Een groot aantal Nederlandse artiesten hebben een petitie getekend en aangeboden in Den Haag. De artiesten willen dat de thuiskopieheffing zo snel mogelijk wordt ingevoerd, maar dat deze heffing ook wordt doorgetrokken naar nieuwe harde schijven.In 2008 is het huidige heffingenstelsel bevroren, omdat er sprake zou zijn van chaos en onduidelijkheidbij het berekenen van de heffingen.Stichting Norma eist dathet heffingenstelsel weer aangepast mag worden.
De stichting denk dat de huidige wet, waarbij er een heffing op mediadragers als cd's en dvd's gevraagd wordt, zijn relevantie verloren heeft. Steeds meer materiaal wordt opgeslagen op mp3-spelers en harddiskrecorders.

Stichting Norma. die de belangen van muzikanten, acteurs en andere artiesten behartigt, wil nu dat er een nieuwe thuiskopieheffing komt die zich ook uitstrekt tot nieuwe mediadragers, zoals harde schijven, en de bijbehorende apparatuur (dvd-recorders, mp3-spelers).

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord