abonneren

Nederlands initiatief moet legaal downloaden makkelijker maken

Het Nederlandse platform The Content Map moet het voor consumenten gemakkelijker maken om via legale bronnen multimedia te kunnen vinden en downloaden. De website biedt links aan naar aanbieders van multimedia.

The Content Map is door minister Jet Bussemaker gepresenteerd tijdens het muziekfestival Eurosonic in Groningen. Op de bijbehorende website geven de initiatiefnemers, ‘vertegenwoordigers van de creatieve industrie’, links naar aanbieders van multimedia. Er worden links gegeven naar onder meer muziek, video, e-books, foto’s en games.

De website van The Content Map deelt de media in op de methode waarop ze te verkrijgen zijn. Audio wordt bijvoorbeeld opgedeeld in dowload- en streamingdiensten. E-books zijn opgedeeld in ‘te koop’ en ‘te huur’. Wie interesse heeft in het aanbieden van zijn producten op The Content Map kan een aanbod op de website plaatsen.

Verder bevat de website informatie over het downloaden en het delen van bestanden. De site is duidelijk bedoeld voor mensen met weinig kennis over digitale content en het downloaden van multimedia. De initiatiefnemers hopen vermoedelijk het downloaden uit illegale bron te verminderen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie