abonneren

Nederlands bedrijf betaalt $ 800.000 voor Printer.com

Het is een van de grootste domeinnaam-transacties uit de Nederlandse geschiedenis: het Nederlandse internetbedrijf Treasuron heeft de domeinnaam Printer.com gekocht voor 800.000 dollar. Wat er met de site gaat gebeuren, wordt volgende week bekendgemaakt.Generieke top-domeinnamen stijgen de laatste jaren in waarde, en dan met name domeinnamen met een product erin. In Nederland vond de bekendste verkoop van een domeinnaam plaats in 2000. Toen werd Voetbal.nl gekocht door World Online voor (toen nog) 1 miljoen gulden. Afgelopen april werd de domeinnaam Pizza.com voor 1,5 miljoen euro gekocht.
De domeinnaam Wodka.com werd in 2006 voor 3 miljoen dollar verkocht aan Russian Standard Vodka. De naam Sex.com werd in 2006 verkocht voor een recordbedrag van 14 miljoen dollar.

Op 2 september moet duidelijk worden wat er gaat gebeuren met printer.com, maar de kopers hebben er alle vertrouwen in. "Met deze domeinnaam hebben wij internationale ambities," aldus Marcel Borgman, een van de oprichters van Treasuron. "Het woord printer wordt door bijna 1,8 miljard mensen gebruikt. Het is onbegrijpelijk dat deze domeinnaam überhaupt beschikbaar was."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie