abonneren

Nederlanders zoeken met twee woorden

Het gebruik van twee termen komt bij zoekacties het vaakst voor. Dat blijkt uit onderzoek van bureau RankStat onder 20.000 Nederlandse bezoekers van zoekmachines. Bij ongeveer 34 procent van de zoekacties worden twee termen ingetikt. Het gebruik van drie woorden in een zoekzin is met zo'n 27 procent ook populair.
Bij ongeveer 16 procent van de zoekacties wordt volgens RankStat één term gebruikt. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Rankstat is actief op het gebied van zoekmachine optimalisatie rapportages. Het onderzoek werd uitgevoerd over een periode van twee maanden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zo'n 16 procent één woord gebruikt in een zoekzin en 14 procent vier woorden.

Populaire zoektermen
Dat veel gebruikers twee termen gebruiken bij een zoekactie, is wellicht niet al te verrassend. Het is onbekend wélke soorten combinaties veel gebruikt zijn.

Zoekmachines maken regelmatig top-10 lijstjes bekend met veelgezochte termen. De lijstjes lijken over het algemeen behoorlijk gecensureerd en gemanipuleerd. De meest populaire Google termen in 2006 in Nederland waren, zo bleek eerder uit navraag van Planet: Routeplanner, Marktplaats, Telefoongids, Funda, Spelletjes, NS, Postbank, Telefoonboek, Woordenboek en ANWB.

Minder brave zoektermen zijn over het algemeen afwezig in de lijstjes die Yahoo, MSN en Google bekendmaken. Zoekmachine expert Danny Sullivan toonde aan dat die termen weldegelijk populair zijn. Uit het programma Google Trends blijkt dat 'sex' en 'Google' de populairste termen zijn.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord