abonneren

Nederlanders thuis en op kantoor steeds milieubewuster

Nederlanders gaan thuis en op kantoor bewust om met het milieu. Dat blijkt uit een Europees onderzoek uitgevoerd door printerfabrikant Lexmark. 75 procent van de Nederlanders beschouwt zichzelf als 'milieuvriendelijk'. In Europa ligt dat percentage iets lager, namelijk op 72 procent.
En u, zet u de pc al uit?

Om energieverspilling tegen te gaan zegt driekwart van de ondervraagden de computer 's avonds helemaal uit te schakelen. In het 's nachts uitzetten van radio's en tv's is Nederland met 71 procent koploper binnen Europa. De gemiddelde Europeaan scoort 54 procent.

Ook op het gebied van afvalrecycling thuis scoren Nederlanders goed. Zo zegt 48 procent van de Europeanen thuis op afvalscheiding te letten tegen 51 procent van de Nederlanders. De cijfers voor het hergebruik van papier op kantoor liggen iets hoger: 60 procent voor Europa, 67 procent voor Nederland. Deze resultaten tonen aan dat er niet alleen in het huishouden, maar ook in het bedrijfsleven bewust omgegaan wordt met het milieu.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral 50-plussers de groene revolutie het meest ondersteunen. 67 procent van de 50-plussers zou papier hergebruiken, terwijl dit in de leeftijdscategorie van 18- tot 24-jarigen slechts 56 procent bedraagt. Uit een vergelijking tussen de verschillende beroepen blijkt tevens dat advocaten het meest milieubewust zijn. Op het vlak van papierrecycling scoren de advocaten met 67 procent het beste, tegenover 55 procent in de financiële sector.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie