abonneren

Nederlanders storten zich op Pinterest en Instagram

Nederland houdt van sociale media. Uit onderzoek blijkt dat 86 procent van de Nederlanders actief is op sociale media en dat vooral Pinterest en Instagram in een jaar tijd door twee keer zoveel Nederlanders worden gebruikt.

Uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy onder 15 duizend Nederlanders blijkt dat Facebook met 8,9 miljoen gebruikers het grootste sociale netwerk in Nederland is. Netwerken LinkedIn (4,1 miljoen gebruikers) en Twitter (3,3 miljoen) doen het eveneens goed en zijn het afgelopen jaar gegroeid met respectievelijk 5 en 6 procent. 

Instagram, Pinterest en foto-uitwisseldienst Snapchat groeien echter het hardst, blijkt uit de cijfers van Newcom. Instagram heeft 1,4 miljoen gebruikers en dit is een verdubbeling in vergelijking met een jaar geleden. Het netwerk, in handen van Facebook, wordt dagelijks door 536 duizend Nederlanders gebruikt. 

Pinterest wordt in Nederland door 1,1 miljoen mensen gebruikt, terwijl dat er vorig jaar nog 530 duizend waren. De nieuwe applicatie Snapchat wordt al door 700 duizend mensen gebruikt. Eerder bleek al dat de dating-app Tinder het ook erg goed doet in Nederland. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord