abonneren

Nederlanders koploper online bankieren in Europa

Ruim 16.000 Europeanen hebben onlangs meegewerkt aan een technologieonderzoek van PR-adviesbureau Porter Novelli. Daaruit kwam onder meer naar voren dat Nederlanders, in vergelijking tot de rest van de Europeanen, minder vaak van mening zijn dat technologie en computers voor meer controle in hun leven zorgen (45% tegen 59%). Desondanks blijken de Nederlanders toch de meest enthousiaste internetbankierders van Europa te zijn: 83% van de Nederlandse ondervraagden bankiert via het internet, tegen 66% van de Europeanen.
Nederlanders gebruiken het internet ook steeds vaker om informatie te zoeken over producten die zij willen kopen: 91% doet dit inmiddels (in Europa is dat 80%).


Dit geldt voor zowel jong als oud: zelfs van de 55+'ers oriënteert 85% zich eerst online.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord