abonneren

Nederlanders geven steeds meer uit aan games

De Nederland markt voor videospellen is de afgelopen vijf jaar jaarlijks toegenomen met meer dan 10%. Dat blijkt uit een rapport van PricewaterhouseCoopers. Naar verwachting zal de totale Nederlandse markt van videospellen toenemen van 315 miljoen in 2005 naar 513 miljoen euro in 2010: een groei van 63%. Binnen de Nederlandse games-markt hebben console games (games voor de spelcomputer) met 41% het grootste marktaandeel. In 2005 gaf de Nederlandse consument 128 miljoen euro uit aan console games, 7,6% meer dan in 2004.
De markt van online videospellen groeide in 2005 met maar liefst 38,5% naar 108 miljoen euro. Het marktaandeel van online videospellen liep daarmee op naar 34% van de totale uitgaven aan videospellen. De nog relatief kleine markt van draadloze games groeide in 2005 met 61,5%.

In tegenstelling tot online games neemt de verkoop van pc-games af. PwC verwacht wel dat de verkoop van pc-games vanaf 2007, ondanks dalende prijzen, zal meeprofiteren van de populariteit van online gamen. Want: “De consument die online wil meespelen, zal eerst de betreffende pc-titels dienen aan te schaffen,”aldus een woordvoerder.

Ook worden er in Nederland steeds meer games ontwikkeld. De bekendste Nederlandse games-producent is Guerrilla Games, mede door de voor PlayStation ontwikkelde wereldhit Killzone. Daarnaast braken ondernemingen als Zylom (internetgames), Playlogic (uitgever en producent), Icemobile (mobile gaming) en Streamline Studios door.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord