abonneren

Nederlanders bellen minder

Toezichthouder Opta publiceert vandaag zijn jaarverslag. Hieruit blijkt dat Nederlanders steeds minder bellen. Het aantal mobiele belminuten is van 2008 naar 2009 maar 1,5 procent toegenomen. Het aantal belminuten met een vaste lijn is met 8 procent gedaald.We sms-en steeds meer en ook wordt er steeds meer ge-emaild.
Wereldwijd staan we aan kop met het gebruik van breedbandaansluitingen met gemiddeld 38,1 aansluitingen per 100 inwoners. Het aantal sms-berichten groeide met 20% naar 4,3 miljard. Het meest spectaculair is de groei van het gebruik van mobiel internet met 300%.

Gemiddeld betaalt de Nederlander in Nederland het minste voor het mobiel bellen in vergelijking tot andere landen. Er zijn dan ook steeds meer mensen die een tweede mobiele telefoon gebruiken.

Ondanks het succes van het in Nederland ingevoerde spamverbod bestaat nog steeds rond de 90% van de e-mail uit spam. Dit is grotendeels afkomstig uit het buitenland.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord