abonneren

Nederland moet leidend worden met zelfrijdende auto's

Het kabinet wil dat er binnenkort meer zelfrijdende auto's op de Nederlandse wegen komen. Ons land moet zelfs "voorop gaan lopen" als het gaat om autonome voertuigen. Minister van Verkeer Schultz van Haegen wil daarom met een wetsvoorstel komen waarin "grootschalige tests" worden gehouden met de zelfrijdende auto's.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. Volgens de krant komt Schultz van Haegen volgend jaar met een wetsvoorstel waarin de eerste voorwaarden voor de auto's staan opgenomen.

Tijdperk

"Het tijdperk van de zelfrijdende auto's is aangebroken", zegt zij tegen de krant. Nederland moet volgens haar niet alleen klaar zijn voor die ontwikkeling, maar als kennisland ook "voorop gaan lopen in deze innovatieve ontwikkeling".

Voordelen

De voordelen van zelfrijdende auto's zijn talrijk. Zo veroorzaken ze significant minder ongelukken, zijn ze zuiniger, en veroorzaken ze minder files.

Google

Meerdere bedrijven werken op dit moment aan zelfrijdende auto's. Google is daarvan de bekendste, maar ook Audio, Nissan en Mercedes experimenteren met auto's die zichzelf kunnen verplaatsen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie