abonneren

Nederland koploper meeste bankstoringen Europa

Nederlanders die internetbankieren worden het vaakst van alle landen in Europa geconfronteerd met storingen van het online banksysteem. Dat blijkt uit onderzoek van Allestoringen.nl. Rabobank-klanten hebben in 2013 de meeste storingen ondervonden, gevolgd door ING en ABN-Amro.

Banken in Nederland presteren in vergelijking met andere landen ondermaats. Nederland staat bovenaan de lijst met de meeste storingen op het gebied van online bankieren, Groot Brittannië is tweede en Duitsland staat op de derde plaats.

Volgens Tom Sanders van Allestoringen.nl hebben de problemen bij het online internetbankieren vooral te maken met het te snel introduceren van nieuwe functionaliteiten, waardoor sites sneller overbelast raken of mobiele apps vastlopen. Banken die in Nederland sneller nieuwe functionaliteiten introduceren hebben vaker problemen dan banken die dat niet doen, zoals SNS Bank.

Veek storingen worden veroorzaakt door onderhoud, hardware-defecten van servers en menselijke fouten. Een groot deel van de storingen - zo'n 30 procent - wordt echter veroorzaakt door DDoS-aanvallen. Vooral in april 2013 hadden banken  het zwaar te voorduren door dergelijke aanvallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie