abonneren

Nederland hoog op IT-ranglijst

Nederland scoort goed als het gaat om het gebruik van informatietechnologie in de samenleving. Op een internationale ranglijst staat ons land negende, voor Duitsland en China.De ranglijstisgepubliceerd door het World Economic Forum. Het onderzoek is samen met het vermaarde Franse opleidingsinstituut INSEAD verricht.
Daarbij is gekeken naar de bereidheid om IT te gebruiken, of de meest geavanceerde technologie veel wordt ingezet en wat de zakelijke, wettelijke en infrastructurele mogelijkheden zijn voor IT om te floreren.

Nederland stond vorig jaar ook al negende op de lijst van 133 landen. Koploper is Zweden, gevolgd door Singapore en Denemarken. De Verenigde Staten zakte van de derde naar de vijfde plaats. Duitsland steeg van plek twintig naar veertien. China en India rukten nog sterker op, naar de posities 37 en 43.

Het Forum publiceert deze lijst dit jaar voor de negende keer. Dit jaar is het thema ICT van duurzaamheid. Het rapport verkent de vele en diverse verbanden tussen ICT en duurzaamheid. Zo hanteert men de Network Readyness Index (NRI), als indicator hoe landen bereid zijn ICT effectief in te zetten. In de studie zijn de onderzoeksresultaten van  de 133 economieën verzameld en geeft een momentopname van de het economische niveau en de penetratie en het gebruik van ICT.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord