abonneren

Nederland: 1x goud, 2x zilver op World Cyber Games

Het Nederlandse team heeft in Seattle één gouden en twee zilveren medailles gewonnen op de World Cyber Games (WCG). Hiermee nemen de Nederlandse gamers in het totaal $ 29.000 aan prijzengeld mee naar huis. De Olympische Spelen van de computergames had een totale prijzenpot van bijna een half miljoen dollar.Het goud werd gewonnen door Wouter 'Handewasser' van Someren die domineerde in het spel Project Gotham Racing 3. In de finale versloeg hij de Amerikaanse fulltime profesional gamer Wesley 'Chompr' Cwiklo. Daarmee verdient de pas 16-jarige Van Someren $12.000.

 

Het viertal van ' Quality Gaming' kreeg $12.000 voor hun tweede plek in het spel Gears of War. Het team bestaande uit Ken Harmsen, Jimmy Sloeserwij, Richard Joon en Sebastiaan Smit was vooraf een van de favorieten. In de finale verloren ze echter van het zeer sterk spelende Amerikaanse team 'Infinity'.

 

Steffan Amende won zilver met Need for Speed: Carbon, een racespel waarmee hij in 2006 nog brons haalde. In een spannende finale verloor hij van de Braziliaan Rodrigo Nunes die een foutloze wedstrijd reed. Steffan neemt alsnog $5.000 mee naar huis.

 

De overige spelers van 'Team NL', 15 in totaal, haalden op één na allemaal de playoff fase van het toernooi. Favoriet en fulltime gamer Manuel 'Grubby' Schenkhuizen verloor zijn eerste playoff wedstrijd van de uiteindelijke Chinese zilveren plak winnaar Xiaofeng 'Sky' Li in het spel Warcraft III.

 

De 'Grand Final' van de World Cyber Games word ieder jaar in een andere gaststad gehouden, naar Olympisch model. Dit jaar vond de Grand Final plaats in het stadion van de Seattle Seahawks en deden er zo'n 700 gamers uit 74 landen mee. Aan de kwalificaties die jaarlijks in ieder land georganiseerd worden deden in 2007 ruim 1,3 miljoen spelers mee.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: