abonneren

NEC Electronics fuseert met Renesas

NEC Electronics, de halfgeleidertak van NEC, gaat fuseren met Renesas. Renesas is op zijn beurt weer een joint venture tussen Hitachi en Mitsubishi Electric. Beide bedrijven bieden een groot scala aan halfgeleiderproducten, vooral microcontrollers. De fusie wordt ingegeven door het economische klimaat.Door de recessie staat de gehele halfgeleidermarkt onder druk, waardoor NEC en Renesas een fusie als de beste oplossing zien. Door de fusie zou het resulterende bedrijf sterker in de markt moeten staan. Zowel NEC Electronics als Renesas richten zich vooral op system-on-chip (SoC-)producten.
NEC Electronics produceert SoCs voor digitale consumentenelektronica, Renesas voor mobiele telefoons en auto-apparatuur.

Door de fusie tussen NEC Electronics en Renesas ontstaat de grootste microcontrollerfabrikant ter wereld. Als halfgeleiderfabrikant staat het nieuwe bedrijf op de derde plaats in de wereldranglijst. De fusie moet op 1 april 2010 geheel afgerond zijn. Welke bedrijfsnaam gehanteerd zal worden is nog niet bekend.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord