abonneren

NBC Universal vindt onderdak bij Amazon's Unbox

Na de dramatische breuk tussen Apple en NBC vorige week, lijkt de filmstudio nu onderdak gevonden te hebben bij Amazon. De tv-shows van NBC zijn voortaan te downloaden via Amazon's Unbox-dienst. Unbox-video's zijn vooralsnog alleen te bekijken op pc's en TiVo-apparaten -- niet op de iPod.Vanaf 10 september kunnen Amerikaanse Unbox-bezoekers de eerste afleveringen van The Bionic Woman, Life, Chick en Journeyman gratis downloaden. Uiteraard moet voor de opvolgende afleveringen wel betaald worden, maar Amazon biedt een korting van 30% voor wie voor het hele seizoen vooruitbetaalt.
De flexibiliteit van dergelijke deals was niet mogelijk bij Apple en is vermoedelijk een reden dat NBC van het contract af wilde.

Helaas zijn de gebruikersrechten bij Unbox slechter dan bij iTunes. Gebruikers konden bij iTunes de gekochte video's op vijf verschillende apparaten afspelen, bij Amazon mag de content maar naar twee apparaten gezet worden. Ook is het niet mogelijk de content naar de iPod over te zetten: er is nog geen enkele mediaspeler die samenwerkt met Unbox. Ook Mac- en Linux-gebruikers staan vooralsnog in de kou.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: