Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

NBC Universal klaagt nu ook YouTube aan

Wat veel analisten vreesden lijkt realiteit te worden. Sinds YouTube door Google is gekocht, is er een niet-aflatende stroom bedrijven die de videodienst aanklaagt wegens vermeende copyrightinbreuk. De nieuwste klager is NBC Universal (NBCU). Het bedrijf vindt dat YouTube veel van zijn belangrijkste content zonder toestemming heeft gekopieerd, uitgezonden en gedistribueerd.

Volgens de aanklacht moedigt YouTube met opzet copyrightinbreuk aan om de aandacht van het publiek te trekken, zijn bezoekersaantallen te verhogen en extra advertentie-inkomsten te genereren. NBCU vindt dat YouTube de content - nadat de gebruiker deze heeft geuploadt - zelf nog extra bewerkt door het te kopiëren, te converteren en te verdelen. Door deze activiteiten schendt YouTube de copyrightwetgeving en kan de videodienst niet de schuld in de schoenen schuiven van de gebruikers. 

YouTube en Google hebben nog geen reactie gegeven op de aanklacht.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie