abonneren

Navteq verrijkt digitale kaarten met 3D-objecten

Navteq, de tweede grote aanbieder van digitale kaarten voor navigatiedoeleinden, komt met 3D- en objectinformatie voor kruisingen. Zo wordt navigeren op herkenning van zichtbare objecten makkelijker gemaakt.Ga na het tankstation rechtsaf is makkelijker dan na 200 meter rechtsaf. Met dit soort object-informatie en 3D-animaties van afslagen gaat Navteq zijn kaarten verrijken, die kunnen worden gebruikt in navigatiesystemen. Navteq noemt dit "Motorway Junction Objects".

Onderzoek heeft uitgewezen dat visuele toepassingen met het zichtbaar maken van visuele herkenningspunten het navigeren in gecompliceerde situaties makkelijker maken. Door een betere visuele overeenstemming met de omgeving is een bestuurder beter geïnformeerd en voorbereid waardoor hij niet meer op het laatste moment van rijstrook hoeft te wisselen.

Live verkeersinformatie is ook een nuttige aanvulling voor het navigeren die veel tijd kan besparen, volgens Navteq, al zijn zij voorlopig nog niet in staat een vergelijkbare live verkeersinformatiedienst te bieden zoals TomTom met HD-traffic.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord