abonneren

Navteq neemt 3D-technologiebedrijf PixelActive over

Navteq, een van de twee grote leveranciers van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie en locatiegebonden diensten, heeft PixelActive overgenomen.Met deze overname verwacht Navteq sneller over te gaan van 2D- naar 3D-kaarten.
Ook draagt de overname van PixelActive bij in het gebruik van 3D-technologie in Navteq-producten.

PixelActive Inc is een Californisch bedrijf dat is gespecialiseerd in technologien voor 3D-modellen van gedetailleerde wegennetwerken, gebouwen en terreinen. Het product Cityscape van het bedrijf is door NAVTEQ al gebruikt bij de ontwikkeling van producten. De oprichters van PixelActive blijven bij het bedrijf en behouden hun R&D-functie.

Volgens Naveq zijn toekomstige ontwikkelingen op navigatiegebied en locatiebewuste toepassingen sterk afhankelijk van 3D-kaarten. Met deze overname versterkt Navteq de mogelijkheid om serieuze 3D-producten aan te kunnen bieden.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord