abonneren

Navigon MobileNavigator voor Android

Navigon toont op het Mobile World Congres zijn navigatiesoftware voor Android-telefoons. Nu wordt het ook mogelijk om professionele navigatiesoftware op het Android-platform te gebruiken.Navigon navigatiesoftware bestaat al voor Windows Mobile, Symbian en het iPhone OS.
Nu Android hard op weg is het grootste smartphoneplatform na Symbian te worden, wil Navigon zijn positie op de telefoonmarkt versterken door ook Android te omarmen.

MobileNavigator voor Android (versie 1.5 tot en met 2.1) is te gebruiken op verschillende smartphones zoals de T-Mobile Pulse, de Nexus One of de HTC Magic. Wanneer de kaarten opgeslagen zijn op de telefoon is er geen verbinding nodig met het mobiele netwerk, voorkomt het roaming-kosten en zorgt voor kortere laadtijd.  Navigon biedt verschillende features voor vertrouwd navigeren zoals Reality View ProTM. Deze feature toont afritten en borden schematisch en in 3D. Het scherm schakelt automatisch over van dag- naar nachtmodus en geeft de kaart weer in portret (staand) of landschap (liggend). Naast de visuele features biedt de software ook nog andere slimme oplossingen zoals de rijbaan- en snelheidsassistent voor een veilige reis. Duidelijk uitgesproken aankondigingen zorgen voor een tijdige melding van de te volgen route.

MobileNavigator integreert naadloos met het Android besturingssysteem en zorgt voor intuïtief gebruik. Adressen worden automatisch aangevuld om het invoeren makkelijker te maken en gebruikers sneller de weg op kunnen. Daarnaast geeft het programma direct toegang tot opgeslagen adressen in het adresboek.  MobileNavigator voor smartphones met Android kan binnen enkele weken worden gedownload via de Android Market. Bij lancering geldt een korting. De introductieprijs voor de Benelux-versie is dan €50 en €75 voor de Europese versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: