abonneren

Navigatiesysteem bespaart brandstof

Het lijkt een beetje op Wij van WC Eend, maar desondanks zijn de cijfers van kaartenmaker Navteq over het verschil tussen rijden mét en zónder navigatiesysteem de moeite van het bekijken meer dan waard. Uit het onderzoek daarnaar bleek dat bestuurders met navigatieapparatuur kortere afstanden afleggen en korter achter het stuur zitten. Ook bleek dat bestuurders met navigatiesystemen 12% minder brandstof verbruikten, gemeten naar het verbruik per 100 kilometer. Het brandstofverbruik bij deze bestuurders verminderde van 8.3 tot 7.3 l/100km.

Op jaarbasis leidt dit tot een vermindering van het aantal gereden kilometers van 2.500 kilometer per bestuurder, per jaar. Dit komt neer op gemiddeld € 416,- aan brandstofbesparing per bestuurder, per jaar.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord