abonneren

NationaleVacaturebank lanceert mobiele vacaturesite

De NationaleVacaturebank.nl heeft als eerste een mobiele vacaturesite gelanceerd. Mensen met een geschikte mobiele telefoon of PDA, kunnen de site van NationaleVacaturebank.nl bereiken via NVbank.mobi. Op NVbank.mobi is het mogelijk om een selectie te maken uit de meer dan 58.000 beschikbare vacatures door te zoeken op trefwoord, regio, functiegroep en opleidingsniveau.

Jan Oostijen, Manager Online van NationaleVacaturebank.nl: “De moderne werkzoekende wil het meest recente aanbod bekijken, ongeacht waar iemand zich bevindt. Met deze techniek kan vanaf iedere plek worden gezocht naar een baan. Solliciteren wordt steeds sneller. Daar waar vroeger de meeste vacatures in de krant werden gevonden, is dat nu al online. De mobiele telefoon is hierin de volgende en aanvullende stap.”

Onderzoekers verwachten dat in 2008 wereldwijd 1,3 miljard mensen internet zullen gebruiken via hun mobiele telefoon. Steeds meer mobiele telefoons hebben de beschikking over een snelle breedband (UMTS) verbinding, waarmee voor een vast bedrag per maand onbeperkt gesurft kan worden. Oostijen: “Hierdoor zijn de eerdere drempels zoals kosten en een lage snelheid weggenomen. We verwachten dan ook dat de mobiele telefoon een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt zal gaan spelen.”

Het onlangs geïntroduceerde .mobi domein is speciaal ontworpen voor de mobiele telefoon. De .mobi-alliantie met daarin onder andere Google, Microsoft, Nokia, Samsung en Vodafone, wil het mobiele internetgebruik bevorderen.


Website: .mobi mobile emulator

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie