abonneren

NAS + harddisk + dvd-brander

De N1T1 van LG is multifunctioneel: hij combineert eigenschappen van een externe harddisk, optische dvd-brander én netwerkopslagapparaat (NAS). Wisselen tussen de verschillende functies is een fluitje van een cent: dat gebeurt met een schakelaartje aan de achterkant van het apparaat.

De N1T1 maakt automatisch back-ups van verschillende computers - overal waar een internetverbinding is, draait de Real-Time Backup op de achtergrond. Als de 1 terabyte harddisk vol is, kan de N1T1 back-ups maken op de geïntegreerde dvd-rw. Ook handig trouwens voor mensen die een besturingssysteem of software moeten installeren op hun netbook. De System Backup-functie zorgt ervoor dat een computer – inclusief programma-instellingen – volledig is te herstellen bij beschadiging door een virus of hardwarefout. Deze functie maakt het ook mogelijk om alle data, programma’s en instellingen van een oude computer over te zetten naar een nieuw geformatteerde computer door de data naar optische disks te kopiëren.

Daarnaast is de N1T1 ook een NAS, met een leessnelheid tot 60MB/s en een schrijfsnelheid tot 40MB/s. Via de Dynamic Domain Name Server van LG hebben gebruikers zonder extra kosten op afstand toegang tot de N1T1. Gebruikers kunnen via een gratis subdomein op http://xxx.lgnas.com veilig data uploaden en downloaden. Daarnaast is het mogelijk met de Public Link-functie e-mailvriendelijke links naar bestanden op de N1T1 te creëren. Deze functie is geschikt voor bestanden tot 2GB. Bovendien kan audio- en videoapparatuur die DLNA ondersteunt, direct multimedia op het netwerkopslagapparaat benaderen. Eind deze maand komt het apparaat beschikbaar; prijs vanaf 199 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: