abonneren

Napster lanceert grootste MP3-winkel

De digitale muziekdienst Napser lanceert deze week de grootste MP3-downloadwinkel ter wereld. Klanten hebben in de Free.Napster-winkel de keuze uit meer dan zes miljoen MP3-nummers. Napster gaat met zijn winkel de strijd aan met Apple's iTunes-winkel.Free.Napsterbiedt muziek aan van alle grote platenmaatschapijen. Ook heeft de winkel duizenden muzieknummers van onafhankelijke labels. De MP3-bestanden kunnen afgespeeld worden op de meeste media-apparaten en mobiele telefoons, waaronder Apple's iPod en iPhone.

Voorheen verkocht Napster alleen streaming muziek waar een klant een abonnement op moest nemen. De meeste klanten willen echter de muziekbestanden kunnen downloaden en overzetten op hun favoriete draagbare mediaspeler.

De MP3-bestanden in de Free.Napster-winkel hebben geen DRM-beveiliging en ze zijn niet op een andere manier tegen kopiëren beveiligd. Eerder waren de platenmaatschappijen huiverig om toestemming te geven aan online winkeliers om onbeveiligde bestanden te verkopen. Maar nu het slecht gaat met de muziekindustrie zijn ze wanhopig op zoek naar inkomsten, en zijn ze bereid om meer risico's te nemen.

De meeste muzieknummers kosten 99 cent per stuk of $9,95 voor een compleet album. Muziekbestanden die via Free.Napster gekocht en gedownload worden, worden automatisch gesynchroniseerd met de muziekbibliotheek in iTunes.


Website: free.napster.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie