abonneren

Napster herrijst als web-based muziekdienst

Na tegenvallende resultaten heeft Napster besloten het roer weer om te gooien. Voortaan gaat Napster zich richten op het aanbieden van muziek via de website, waarbij klanten ten aller tijden muziek van hun eigen pc kunnen afspelen via de webinterface.Napster 4.0, zoals het nieuwe project heet, volgt diensten als MediaMax en MP3Tunes door het beschikbaar maken van persoonlijke muziekbestanden via het internet. Er is geen speciale clientsoftware nodig om muziek af te spelen en Napster hoopt de webdienst compatibel te maken met zoveel mogelijk internet-devices.
De oude Napster gaat daarbij niet helemaal overboord: men blijft een abonnementsbedrag betalen om toegang te krijgen tot de complete Napstar-muziekcatalogus van 5 miljoen nummers.

Napster 4.0 moet werken met Internet Explorer 6 (of hoger), Firefox 1.5 (of hoger) en Flash Player 8 (of hoger) is een vereist. Voor het overzetten van Napster-muziek naar een draagbare muziekspeler blijft een applicatie vereist (alleen Windows XP/Vista) en de iPod wordt daarbij niet ondersteund.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie