abonneren

Naam iPad eindelijk eigendom van Apple

Nog net op tijd voor de grootscheepse lancering, 3 april aanstaande, heeft Apple overeenstemming bereikt met Fujitsu over het gebruik van de naam iPad.
Fujitsu had deze naam al in 2003 laten vastleggen voor een mobiel apparaat met een touchscreen.

In januari werd bekend dat Fujitsu zich beraadde op stappen, maar inmiddels is alles in den minne geschikt: vanaf 17 maart heeft Apple de volledige rechten. Dat de portemonnee getrokken zal zijn lijdt geen twijfel, maar beide partijen hullen zich wat dat betreft volledig in stilzwijgen.

Overigens zijn er nog meer partijen die producten onder de naam iPad produceren of produceerden, zoals ST Microelectronics. Dit halfgeleider-bedrijf fabriceerde tien jaar ipad-producten, waarbij de afkorting stond voor "Integrated Passive and Active Devices". Er zijn nog meer gebruikers van de het merk Ipad zoals Siemens, die het gebruikte voor motors. Beide productlijnen liggen qua gebruik echter zo'n eind van Apple's iPad af, dat ze elkaar niet bijten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord