abonneren

Na schaakcomputer nu quiz-computer

In mei 1997 werd Gary Kasparov verslagen door Deep Blue, een door IBM ontwikkelde supercomputer. Nu, dik twaalf jaar later, gaat een door IBM gebouwde computer de uitdaging aan met een heel andere tak van denksport: Watson, zoals de nieuwe supercomputer gedoopt is, moet het opnemen tegen deelnemers aan de Amerikaanse quiz Jeopardy.Jeopardy is één van de langstlopende quizzen op de Amerikaanse televisie: al sinds 1964 is de show te zien.
Deelnemers krijgen aan antwoord voorgeschoteld in trivia-categorieën zoals geschiedenis, literatuur, kunst, popcultuur en wetenschap en moeten aan de hand van dit antwoord achter de vraag zien te komen.

Wetenschappers van IBM hebben twee jaar gewerkt aan Watson, die zonder al te veel moeite menselijke deelnemers aan de quiz zou moeten kunnen verslaan. Watson kan namelijk complexe beschrijvingen begrijpen en de daarbij behorende vraag distilleren. De makers van Jeopardy hebben al gezegd absoluut een show tussen mens en machine te willen uitzenden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord